Oriënteren op een studie in deeltijd, ook in tijden van corona

Oriënteren op een studie in deeltijd, ook in tijden van corona

Wat goed dat je een studie in deeltijd overweegt. Het is belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Door te leren zorg je ervoor dat je kennis en vaardigheden up-to-date blijven, zodat je soepel kunt blijven meebewegen in een steeds veranderende arbeidsmarkt. 

We vinden het belangrijk dat jij je, ook in tijden van corona, goed kunt oriënteren op een studie in deeltijd. We helpen je graag veilig op weg. 

Online Open Dagen

Oriënteren tijdens Open Dagen of Proefstuderen? Dat kan! Online. Veiligheid staat immers voorop. Volg een livestream, woon een webinar bij of volg een opleidingspresentatie via Zoom of Teams en ga live in gesprek met studenten en docenten van de opleiding van jouw interesse. 

Online Onderwijs

Omdat nu niet zeker is wanneer je op locatie kunt studeren, wordt een deel van het onderwijs online georganiseerd. Studeren in deeltijd is dus een mix van zelfstudie vanuit huis, colleges op afstand en op locatie. 

Voordelen

  • Minder reistijd. En dat betekent meer tijd voor thuis en je sociale leven;
  • Op de meeste hogescholen worden de online lessen opgenomen, zodat je die kunt terugkijken op het moment dat jou dit het beste uitkomt. Handig ter voorbereiding op tentamens;
  • Projecten, stages en contact met bedrijven gaan over het algemeen gewoon door. De meeste bedrijven maken ook gebruik van dezelfde online platforms.

Tips

  • Contact met medestudenten is belangrijk en bovendien gezellig. Zoek elkaar op. Fysiek waar het kan en mag of online. Drink een kopje koffie tijdens een videocall, app met medestudenten of bel met elkaar terwijl je een wandeling maakt; 
  • Vanuit huis studeren vraagt om discipline. Maak per dag een duidelijke planning en houd je hieraan;
  • Weet waar je naartoe werkt en stel duidelijke doelen. 

Benieuwd hoe andere studenten hun deeltijdstudie hebben ervaren? Lees en bekijk alvast hun verhalen.

compass location