Ontdek wat studeren in deeltijd je brengt

Julien groeide door naar een betere functie

VAN WERKEN LEER JE OOK, MAAR OP DEN DUUR MISTE IK DE THEORIE

De Amsterdamse Julien van Nimwegen (44) werkte bijna 21 jaar als accountmanager bij een grote groep drukkerijen. Hij verdiende goed en had het naar zijn zin. Maar merkte ook dat het lastig is om door te stromen zonder hbo-opleiding. Dus besloot hij zijn kennis te verbreden en naast zijn fulltimebaan commerciële economie te studeren.

Romy wilde graag blijven werken bij haar oude stagebedrijf

ZE COMBINEERDE EEN ASSOCIATE DEGREE MET HAAR BAAN

Tijdens haar mbo-opleiding liep Romy stage bij een Online Marketing bureau. Ze had het erg naar haar zin en had de drive om door te gaan. Ze wilde daar graag blijven werken, maar voelde de behoefte om zich naast het werk nog meer te verdiepen in Online Marketing. Romy besloot daarom na overleg met haar leidinggevende, werken en studeren te combineren. Ze is gestart met de Associate Degree: Online Marketing en Sales in duale vorm. Dit is een hbo-opleiding van 2 jaar. Ze werkt nu 3 dagen in de week en de overige dagen is ze voor school aan de slag. Ze kan haar geleerde kennis meteen toepassen in de praktijk. Romy kan zich nu op alle fronten blijven door ontwikkelen.

Voor Wilke is geen dag hetzelfde
Juist door nieuwe dingen te doen, blijf je jezelf uitdagen

Voor dramadocent Wilke van der Molen (40) is geen dag hetzelfde. Heerlijk vindt ze dat. Toch zocht ze na 13 jaar wat extra uitdaging en begon ze met een masteropleiding Kunsteducatie. Dat was af en toe best pittig, als moeder van vijf jonge kinderen (waarvan twee tweelingen!).

Vijf jaar geleden besloot Marit Douma (32) haar hart te volgen
Ik stond met plezier voor de klas, maar mijn liefde voor sport en beweging bleef knagen

Zes jaar geleden besloot Marit Douma (34) haar hart te volgen. Ze stond al jarenlang met veel plezier voor de klas, maar bleef zich afvragen: waarom moeten die kindjes toch zo lang stil zitten. Ze besloot zich meer te willen verdiepen in het effect van beweging op kinderen, en begon met de ALO in deeltijd. Best een uitdaging voor een chaotische, ambitieuze alleswiller als Marit.

 

Geïnteresseerd

  • Bezoek een open dag
  • Volg een proefles
  • Vind een hogeschool bij jou in de buurt
compass location