Ontdek wat studeren in deeltijd je brengt

Marit verruilde de klas voor een droombaan bij Feyenoord

IK STOND MET PLEZIER VOOR DE KLAS, MAAR MIJN LIEFDE VOOR SPORT EN BEWEGING BLEEF KNAGEN

Zes jaar geleden besloot Marit Douma (34) haar hart te volgen. Ze stond al jarenlang met veel plezier voor de klas, maar bleef zich afvragen: waarom moeten die kindjes toch zo lang stil zitten. Ze besloot zich meer te willen verdiepen in het effect van beweging op kinderen, en begon met de ALO in deeltijd. Best een uitdaging voor een chaotische, ambitieuze alleswiller als Marit.

Saffira switchte van online marketeer naar verpleegkundige

ZE ONTDEKTE DAT ZE MEER IN HAAR MARS HAD DAN ZE ZICH HAD VOORGESTELD

Na 10 jaar in de online marketing gewerkt te hebben maakte Saffira Gambier (32) een carrièreswitch. Een deeltijdstudie past het beste bij haar privé situatie. De combinatie van werken en leren bevalt haar enorm. Ze krijgt veel informatie, de ene keer steekt ze de kennis zo in haar zak, de andere keer moet ze er iets harder voor werken. Tijdens haar stage, brengt ze het geleerde direct in de praktijk en blijkt dat ze patiënten een gerust gevoel kan geven.

 

Voor Wilke is geen dag hetzelfde
Juist door nieuwe dingen te doen, blijf je jezelf uitdagen

Voor dramadocent Wilke van der Molen (40) is geen dag hetzelfde. Heerlijk vindt ze dat. Toch zocht ze na 13 jaar wat extra uitdaging en begon ze met een masteropleiding Kunsteducatie. Dat was af en toe best pittig, als moeder van vijf jonge kinderen (waarvan twee tweelingen!).

Van werken leer je ook, maar op den duur miste ik de theorie

De Amsterdamse Julien van Nimwegen (45) werkte bijna 21 jaar als accountmanager bij een grote groep drukkerijen. Hij verdiende goed en had het naar zijn zin. Maar merkte ook dat het lastig is om door te stromen zonder hbo-opleiding. Dus besloot hij zijn kennis te verbreden en naast zijn fulltimebaan commerciële economie te studeren.

Vind een hogeschool bij jou in de buurt

  • Bezoek een open dag
  • Volg een proefles
  • Vraag meer informatie aan
compass location