Omscholen

Omscholen

Omscholen omdat je iets heel anders wilt, iets wat beter bij jou als persoon past. Misschien zit je niet meer op je plek in je huidige baan of wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Wat de reden ook is. Voor een omscholing ben je bij de hogescholen aan het goede adres. Een ruime keuze aan deeltijdopleidingen, goed te combineren met je dagelijkse activiteiten. 

Een bewuste keuze

Een omscholing is een verandering waar je heel bewust voor kiest. Je hebt meer levenservaring, bent persoonlijk gegroeid en een jaartje ouder en wijzer geworden. Dat maakt dat je anders in het leven staat. Daar past vaak ook een ander beroep bij. 

Welke deeltijdstudie past bij jou?

Omscholen is iets dat altijd kan en nu in coronatijd voor veel mensen heel actueel. We zijn veel en vaker thuis, houden over het algemeen meer tijd over. Dan kan het zijn dat je gaat nadenken of je nog wel op je plek zit in je huidige baan. Of dit nog wel past bij wie je bent, wat je wilt en echt leuk vindt. 

Heb je altijd al voor de klas willen staan? Of ligt jouw ideaal bij een baan in de zorg? Een ding is zeker, dat zijn sectoren waar nu veel vraag is naar nieuwe mensen. Of ben jij meer het type voor een maatschappelijke deeltijdstudie? Wat je ook kiest, kies voor hetgeen bij jou past, waar jij blij van wordt. En daar helpen we je graag bij. Bekijk ook hoe deze afstudeerders je voorgegaan zijn.

Welke vorm past bij jou?

Heb je een keuze gemaakt voor een deeltijdstudie dan is het ook belangrijk om te kijken in welke vorm deze gegeven wordt en welke daarvan bij jou past. Ga je voor een associate degree, een post-HBO, een master of bachelor? Het is belangrijk te weten welke vorm het beste combineert met jouw doel of privé situatie en de tijd die je er voor vrij kan maken. Bij vrijwel iedere hogeschool is er de mogelijkheid om een (online) open avond te bezoeken of persoonlijk advies in te winnen en jou te helpen bij jouw keuze. 

Kijk ook op https://nederlandleertdoor.com/ voor loopbaanadvies of doe een studiekeuzetest bij studiekeuze123.

compass location