Studenten zorgen voor dynamiek in het bedrijfsleven

‘Studenten zorgen voor dynamiek in het bedrijfsleven’ 

Joris van der Waart is een hybride docent. Naast business director van het Eindhovense reclamebureau Studio Lauda is hij anderhalve dag per week verbonden aan een hogeschool als docent marketing. Dus als iemand weet hoe je een brug slaat tussen theorie en praktijk, dan is hij het wel. 

‘Als hybride docent sta ik met één been in het bedrijfsleven en met één been in het onderwijs. Een prachtige combinatie als je het mij vraagt. Ik kan de realiteit en de praktijk van mijn werk bij Studio Lauda direct toepassen in het onderwijs. Ook mijn zakelijk netwerk komt goed van pas. Zo koppel ik studenten aan bedrijven en vice versa. 

Dynamiek

Als professional geloof en ervaar ik dat studenten van grote meerwaarde zijn voor het werkveld, of ze nou kiezen voor een voltijd- of (flexibele) deeltijdopleiding. Binnen Studio Lauda is er dan ook altijd plek voor stagiaires of studerende professionals. Ze ontlasten ons door werk te doen dat anders blijft liggen. En nee, dat zijn niet per se de rotklusjes. Het gaat vaak juist om verdiepend werk waar collega’s geen tijd voor hebben. Daarnaast vind ik de dynamiek die studenten met zich meebrengen heel waardevol. Mensen vormen je bedrijf, als zij stil staan, staat je bedrijf stil. 

compass location