Studietips van Julien

Vergroot je netwerk

“Het mooie van een deeltijdstudie is dat je niet alleen je kennis vergroot, maar ook je netwerk. In de korte tijd dat ik de opleiding volg, heb ik al veel nieuwe mensen ontmoet.”

Het uitbreiden van je zakelijke en sociale netwerk heeft voordelen. Met de een kun je uitgebreid over je (vergelijkbare) werk praten en met de ander ga je misschien wel naar de squashbaan of kroeg. Nieuwe mensen leren kennen levert sowieso nieuwe kansen op. 

Een deeltijdstudie past prima in je drukke leven

“Een deeltijdstudie naast je werk en privéleven klinkt best druk, en dat is het ook. Maar het kan zeker.” Mede dankzij de verschillende varianten van deeltijdopleidingen is er altijd wel een manier waarop je je kunt blijven ontwikkelen naast je baan en privéleven. Het maken van afspraken met mijn werkgever over mijn tijdsindeling heeft mij erg geholpen.

Blijf je openstellen voor nieuwe visies en gedachtes

Een nieuwe studie vraagt om een nieuwe aanpak en organisatie van je studie. Onderzoek wat je goed afgaat en durf realistisch onder ogen te zien wat minder goed gaat. Stel haalbare (sub)doelen vast en heb wat geduld met jezelf. 

Ontwikkel stap voor stap vertrouwen (competentie) in jezelf op grond van feiten. Jij komt vanzelf tot de conclusie dat je deze (studie)taak aankunt en dat een goede aanpak en organisatie van de studie jou helpt om het gewenste doel te bereiken.

Dit is een passage uit Digitale Studiecoach
Bron:
http://studeren-met-aandacht.nl/vijfpad.htm

Bekijk het verhaal van Julien

Vind een hogeschool bij jou in de buurt

  • Bezoek een open dag
  • Volg een proefles
  • Vraag meer informatie aan
compass location